Gazpacho este un preparat original din Spania. Un preparat raw, usor de realizat, o supa rece perfecta pentru sezonul cald. Este de preferat realizarea acestui preparat in perioada in care se gasesc rosii de gradina. In prezent exista o gama variata de gazpacho: rosii, avocado, castravete, pepene rosu, struguri sau alte ingrediente.
Timp preparare: 3min
Timp gatire: 5min
Portii: 2
Ingrediente:
- 300g rosii
- 100g castravete
- 100g ardei rosu
- 1 catel usturoi
- 50g zmeura
- 5g busuioc
- 5g menta
- sare
Mod de preparare:
- Legumele, fructele si frunzele se spala si se adauga intr-un bol in care, cu ajutorul unui blender vertical, obtinem o crema. Crema obtinuta se trece prin sita pentru a indeparta cojile si semintele. Se agauga sare. Supa gazpacho se tine 5 minute in frigider pentru a avea o temperatura mai scazuta in timpul servirii.
- Se poate decora cu frunze de busuioc, bucatele marunte de ardei si castravete sau cu rosii cherry de diverse culori, in functie si de recipientrul in care este prezentat preparatul.
No Replies to "Gazpacho"