Creveti gratinati

Photo: Andrei Ignia (sandrino.i@instagram)

Timp preparare: 40min

Numar portii: 1

Ingrediente:

  • 12 creveti cruzi decorticati
  • 3 rosii cherry
  • 6 masline kalamata
  • 3 catei usturoi
  • 2 frunze de busuioc
  • 1 cub mic mozzarella
  • 1/4 lime
  • patrunjel proaspat
  • 1 ceapa verde
  • 100ml suc de rosii (cu pulpa)

Mod de preparare:

1. Se pregatesc toate ingredientele. De la masline scoatem samburii si ii aruncam. Cea mai simpla metoda este de a apasa cu lama cutitului pe maslina pana aceasta se striveste. Apoi indepartam samburele.

2. Intr-o tigaie punem crevetii, cu 1 frunza de busuioc si cateii de usturoi decojiti (daca ne permite tigaia. in caz contrar, punem si putin ulei sau unt, sa nu se prinda crevetii). Cand crevetii au capatat culoarea portocalie pe ambele parti, adaugam maslinele, ceapa verde, rosiile cherry taiate in 4 si sucul de rosii cu pulpa.

3. Lasam pe foc pana da un clocot. Transferam tot din tigaie intr-un vas ce poate fi introdus in cuptor. Punem si restul de busuioc, patrunjelul tocat peste care radem mozzarella. Ne asiguram ca este suficient lichid astfel incat sa acopere toate ingredientele. Altfel mai putem pune putina apa sau suc de rosii. Condimentam cu sare si piper daca este nevoie.

4. Stoarcem si sucul de la lime si apoi punem vasul in cuptor timp de 20 minute la 180C pe ventilatie.

5. Este gata cand mozzarella a capatat o culoare aurie. Avem grija la vas pentru ca frige. Se serveste direct din vas.

Photo: Andrei Ignia (sandrino.i@instagram)



No Replies to "Creveti gratinati"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.