Humus cu salata de ardei copt

Photo: Andrei Ignia (sandrino.i@instagram)

Timp preparare: 2 h

Numar portii: 1

Ingrediente:

Pentru humus:

  • 75g naut uscat
  • 1 lingura pasta de susan
  • 1/2 lime
  • 2 frunze menta
  • ghimbir
  • ulei de masline
  • sare si piper

Pentru salata:

  • 2 ardei kapia
  • patrunjel proaspat
  • miez de nuca
  • 1/2 lime

Pentru lipie:

  • 30 g faina
  • apa (cat este nevoie)
  • 1 fir de sare
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 g drojdie

Mod de preparare:

1. Pentru lipie trebuie sa amestecam toate ingredientele: faina, sare, ulei de masline, drojdie (dizolvata in apa calda sau zahar in cazul in care nu este uscata) si apa cat este nevoie pentru ca aluatul sa se desprinda cu usurinta de pe degete. Intindem aluatul obtinut si il punem in tigaia incalzita pana se rumeneste pe ambele parti.

2. Punem ardeii pe o foaie de copt si in tava, in cuptor la 200°C. Ii lasam pana coaja lor devine neagra si indepartam pielea, samburii si cotorul.

3. Pentru salata vom mixa ardeii copti taiati felii, patrunjel proaspat tocat si miez de nuca maruntit. Vom stropi cu suc de lime si vom pune salata peste humus in farfurie.

4. Pentru humus vom avea nevoie de nautul hidratat (puteti lasa seara pentru urmatoarea zi) si fiert pana boabele se sfarama cu usurinta. Se blenduiesc boabele de naut si se adauga sucul de la jumatate de lime, pasta de susan, ulei de masline, sucul de la o bucatica de ghimbir (pentru a obtine suc cu usurinta: se da ghimbirul pe razatoarea mica si se strange in pumn pulpa obtinuta), sare si piper, apa daca este nevoie. Inainte de a termina cu blenderul, introducem in humus si frunzele de menta.

Photo: Andrei Ignia (sandrino.i@instagram)

No Replies to "Humus cu salata de ardei copt"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.