Creveti la cuptor cu sos de wiskey

Timp preparare: 10 min

Timp gatire: 15 min

Portii: 1

Ingrediente:

  • 250g creveti cruzi
  • 2 black tiger
  • 80g rosii cherry
  • 2 fire de sparanghel
  • 2 anchois
  • 2 catei usturoi
  • 5g busuioc
  • 5g coriandru
  • 5g patrunjel
  • 100ml wiskey
  • lingurita sirop de agave
  • 40ml supa de legume sau creveti
  • ulei de masline
  • 1/2 lime
  • sare si piper

Mod de preparare:

  1. Se incalzeste uleiul de masline in tigaie. Se adauga pentru aromatizare usturoiul taiat felii si busuiocul tocat marunt. Se adauga crevetii si black tigerii si se prepara pe o parte si pe alta pana se obtine culoarea portocalie. Se adauga sparanghelul taiat felii, rosiile cherry taitate in jumatati, anchois tocat marunt si supa de legume/creveti si se lasa pana se evapora lichidul.
  2. Se adauga wiskey si siropul de agave, se amesteca si se introduce in cuptorul preincalzit la 180°C pana se obtine un sos.
  3. Se adauga patrunjelul si coriandrul tocat, bucati marunte de pulpa de lime si se amesteca. Preparatul poate fi decorat cu fulgi de chilli.

dsc_0223-nefdsc_0228-nefdsc_0231-nefdsc_0234-nef

No Replies to "Creveti la cuptor cu sos de wiskey"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.