Wild Forest Cake

Photo: Andrei Ignia (sandrino.i@instagram)

Timp preparare: 1 h 30 min

Numar portii: 12

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 240 g faina alba
  • 250 g zahar
  • 90 g cacao
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • 100 ml ulei vegetal
  • 280 ml iaurt
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta vanilie

Pentru crema:

  • 250 g mascarpone
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata alba

Penru topping:

  • 400 g visine fara samburi
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare:

1. Pentru a realiza blatul, se amesteca separat partile solide (cacao, faina, zahar, bicarbonat, praf de copt, sare) si partile lichide (oua, iaurt, ulei, esenta de vanilie). La final se amesteca cele 2 compozitii si se toarna o cafea fierbinte realizand o compozitie usor lichida. Impartim in 3 cantitati egale pentru a realiza 3 blaturi. Turnam pe rand fiecare cantitate obtinuta intr-o forma rotunda si introducem in cuptorul preincalzit la 190°C. Verificam blatul cu o scobitoare: in cazul in care nu ramane aluat pe scobitoare, blatul este gata si il scoatem din cuptor. Introducem dupa acelasi sistem celelalte 2 blaturi.

2. Topping-ul de visine il obtinem prin combinarea visinelor cu zahar si amidon. Incalzim totul intr-o tigaie pana lichidul  este usor legat.

3. Crema o realizam prin amestecarea ciocolatei albe topite cu mascarpone si frisca (smantana batuta). Incepem sa ridicam tortul pe etaje! Punem blatul, intindem jumatate din crema pe toata suprafata, adaugam visinele pe toata suprafata si repetam pasii pana ajungem la ultimul blat.

4. Pentru ornat am preferat sa il lasam descoperit, doar pudrat si ajutat de putine mure congelate si menta proaspata.

Photo: Andrei Ignia (sandrino.i@instagram)

No Replies to "Wild Forest Cake"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.