Prajitura „Alba ca Zapada” si sos de lavanda
Photo: Andrei Ignia (sandrino.i@instagram)
Timp preparare: 2h
Numar portii: 15
Ingrediente:
Pentru foi:
4 oua intregi12 linguri zahar pudra12 linguri ulei4-5 linguri lapte1-2 lingurite amoniac faina cat cuprinde
Pentru creme:
2 pachete unt14 linguri zahar pudra3-4 lamaiesente3/4 l lapte4 linguri faina
Pentru sosul de lavanda:
300 ml smantana 32% 25 mure date prin blender3 picaturi esenta de lavanda sau 4 flori de lavanda
Mod de preparare:
...
Creveti gratinati
Photo: Andrei Ignia (sandrino.i@instagram)
Timp preparare: 40min
Numar portii: 1
Ingrediente:
12 creveti cruzi decorticati3 rosii cherry6 masline kalamata3 catei usturoi2 frunze de busuioc1 cub mic mozzarella1/4 limepatrunjel proaspat1 ceapa verde100ml suc de rosii (cu pulpa)
Mod de preparare:
1. Se pregatesc toate ingredientele. De la masline scoatem samburii si ii aruncam. Cea mai simpla metoda este de a apasa cu lama cutitului pe maslina pana aceasta se ...
Caracatita cu Spanac
Photo: Andrei Ignia (sandrino.i@instagram)
Timp preparare: 10min (fara fierberea caracatitei)
Numar portii: 1
Ingrediente:
3 tentacule de caracatita medii2 maini de spanac baby20g parmezan ras100ml smantana lichida 32%nucsoara1 catel usturoicoaja de lime10g unt
Mod de preparare:
1. Se pune intr-o tigaie smantana lichida impreuna cu usturoiul. Cand aceasta incepe sa faca bulbuci, adaugam spanacul proaspat, radem nucsoara si parmezanul. Amestecam pana spanacul ...
Caracatita (curatat/pregatit)
Photo: Andrei Ignia (sandrino.i@instagram)
Deseori ne-a fost adresata intrebarea: cum gatim caracatita ca sa fie frageda? Raspunsul este simplu. Dar inainte, am dori sa va explicam si alte doua aspecte.
I. Cum facem diferenta intre tentacule de caracatita si tentacule de calamar?
Incercam sa explicam aceasta diferenta pentru ca cele doua difera mult din punct de vedere al gatitului, gustului si texturii. In plus, unele magazine au puse la vanzare tentacule de calamar, prezen...
Risotto cu gat de ied
Photo: Andrei Ignia (sandrino.i@instagram)
Timp preparare: 3h
Numar portii: 1
Ingrediente:
1 gat ied (o sursa sigura Caprele Irinucai)
3 frunze dafin
1 morcov
1/4 telina
3 catei usturoi
1 ceapa rosie
100ml vin rose
100g orez arborio
30ml smantana 32%
10ml vin rose
30g rucola
40g gorgonzola
4 frunze de busuioc
patrunjel proaspat
20ml ulei de masline
1/2 portocala
Mod de preparare:
1. Se pun toate ingredientele intr-un vas ...
Cotlet de berbecut chipsuri si feta
Photo: Andrei Ignia (sandrino.i@instagram)
Timp preparare: 30 min
Numar portii: 1
Ingrediente:
2 cotlet de berbecut
20g branza feta
1 mana rucola
5g unt
mix condimente (piper rosu, piper alb, piper verde, piper negru, ienupar, mustar, coriandru)
1/2 lime
1/2 vanata
1 cartof
Mod de preparare:
1. Mixul de condimente se macina in mojar. Intr-o tigaie se adauga carnea. Nu este nevoie de ulei, grasimea se va topi si carnea va avea suficienta grasime ...
Pancakes cu iaurt si capsuni
Photo: Andrei Ignia (sandrino.i@instagram)
Timp preparare: 10 min
Numar portii: 1
Ingrediente:
Pentru aluat:
180 ml iaurt gras
60 g faina
1 ou
1 fir de sare
1/2 lingurita praf de copt
Pentru topping:
70 ml iaurt gras
2 lingurite miere
250 g capsuni
1/2 lime
3 frunze menta
Mod de preparare:
1. Realizarea aluatului se face prin mixarea tuturor ingredientelor: iaurt, faina, ou, sare si praf de copt. Se mai adauga faina daca este cazul ...
Humus cu salata de ardei copt
Photo: Andrei Ignia (sandrino.i@instagram)
Timp preparare: 2 h
Numar portii: 1
Ingrediente:
Pentru humus:
75g naut uscat
1 lingura pasta de susan
1/2 lime
2 frunze menta
ghimbir
ulei de masline
sare si piper
Pentru salata:
2 ardei kapia
patrunjel proaspat
miez de nuca
1/2 lime
Pentru lipie:
30 g faina
apa (cat este nevoie)
1 fir de sare
1 lingurita ulei de masline
2 g drojdie
Mod de preparare:
1. Pentru lipie ...
Appletouille – Tarta cu mere
Photo: Andrei Ignia (sandrino.i@instagram)
Timp preparare: 30 min
Numar portii: 8
Ingrediente:
Pentru sos:
200 ml smantana 32%
4 lingurite scortisoara
Pentru tarta:
12 mere (4 rosii, 4 verzi, 4 galbene)
50 g miez de nuca
30 g branza brie
miere
fructe proaspete
Mod de preparare:
1. Pentru inceput se va incepe cu sosul. In tigaie se amesteca smantana cu scortisoara. Se lasa pana smantana devine ca o crema. Se unge tava cu sos. Merele se taie ...
Wild Forest Cake
Photo: Andrei Ignia (sandrino.i@instagram)
Timp preparare: 1 h 30 min
Numar portii: 12
Ingrediente:
Pentru blat:
240 g faina alba
250 g zahar
90 g cacao
1 lingurita bicarbonat
2 lingurite praf de copt
1 lingurita de sare
100 ml ulei vegetal
280 ml iaurt
3 oua
1 lingurita esenta vanilie
Pentru crema:
250 g mascarpone
300 ml smantana pentru frisca
200 g ciocolata alba
Penru topping:
400 g visine fara samburi
3 linguri ...