Risotto cu gat de ied

Photo: Andrei Ignia (sandrino.i@instagram)

Timp preparare: 3h

Numar portii: 1

Ingrediente:

  • 1 gat ied (o sursa sigura Caprele Irinucai)
  • 3 frunze dafin
  • 1 morcov
  • 1/4 telina
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 100ml vin rose
  • 100g orez arborio
  • 30ml smantana 32%
  • 10ml vin rose
  • 30g rucola
  • 40g gorgonzola
  • 4 frunze de busuioc
  • patrunjel proaspat
  • 20ml ulei de masline
  • 1/2 portocala

Mod de preparare:

1. Se pun toate ingredientele intr-un vas pentru a fi introduse in cuptor: gatul de ied, dafin, morcov, telina, usturoi, ceapa, vin rose, sare si piper. Se acopera vasul si se adauga in cuptorul preincalzit la 175C timp de 3h

2. Intr-o tigaie punem orezul si asteptam sa prinda o culoare aurie. Stingem cu vin si incepem sa amestecam continuu. Cand ramanem fara lichid, adaugam putina apa si continuam cu amestecatul, repetam procesul pana orezul a fiert in totalitate. La final adăugăm smantana, rucola si gorgonzola.

3. Realizam un sos din busuioc, ulei de masline, sare, patrunjel, sucul de la jumatate de portocala. Putem pasa in mojar sau blendui pana ajungem la o consistenta cremoasa.

Photo: Andrei Ignia (sandrino.i@instagram)

No Replies to "Risotto cu gat de ied"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.