Photo: Andrei Ignia (sandrino.i@instagram)
Timp preparare: 2h
Numar portii: 15
Ingrediente:
Pentru foi:
- 4 oua intregi
- 12 linguri zahar pudra
- 12 linguri ulei
- 4-5 linguri lapte
- 1-2 lingurite amoniac
- faina cat cuprinde
Pentru creme:
- 2 pachete unt
- 14 linguri zahar pudra
- 3-4 lamai
- esente
- 3/4 l lapte
- 4 linguri faina
Pentru sosul de lavanda:
- 300 ml smantana 32%
- 25 mure date prin blender
- 3 picaturi esenta de lavanda sau 4 flori de lavanda
Mod de preparare:
1. Realizarea aluatului se face prin mixarea tuturor ingredientelor: oua, zahar pudra, ulei, lapte, amoniac si faina, pana la obtinerea unui aluat nu prea tare, elastic, usor de prelucrat. Acesta se imparte in 9-10 parti egale, care urmeaza sa fie intinse in foi suficient de subtiri incat sa nu se sfarame. Se acopera fundul unei tavi cu faina sau cu hartie de copt si se coc, pe rand, foile rezultate.
2. Pentru a pregati prima crema, se fierbe laptele la foc mic, impreuna cu faina, amestecand pana se ingroasa. Crema se lasa la racit, acoperita cu folie alimentara, pentru a preveni formarea unei pelicule la suprafata.
3. Cea de-a doua crema se obtine prin frecarea untului cu zaharul pudra, pana devine ca o frisca. Apoi se adauga zeama de lamaie si coaja rasa de la o lamaie bio, vanilia si esentele alese.
4. Pentru sosul de lavanda, se incepe prin a pune in tigaie smantana. Apoi, in smantana incalzita se incorporeaza florile, esenta si sucul de la mure.
5. Foile coapte se ung cu cele doua creme si se aseaza una peste cealalta. si se lasa la loc racoros pentru 24h.
Photo: Andrei Ignia (sandrino.i@instagram)
No Replies to "Prajitura "Alba ca Zapada" si sos de lavanda"