In spatele acestui proiect se afla Puiu Bogdan, absolvent al facultatii de Marketing si ultra pasionat de gastronomie. Datorita faptului ca este un gurmand desavarsit, a inceput sa isi realizeze singur preparatele in functie de poftele zilnice, preparate ce ulterior au fost fotografiate si postate pe Facebook, in mod constant. Pasiunea sa impreuna cu dorinta publicului de a afla retete noi, a facut ca in anul 2013 sa se lanseze pagina de Facebook, Soft&Grace: meniuri cu tematica, fotografii si actiuni de caritate.
,,In acel moment aveam un job stabil, marketing specialist intr-o companie farmaceutica din Iasi. Am decis ca e momentul sa-mi alimentez pasiunea si sa urmez un curs de bucatar. Astfel, programul meu zilnic a devenit 08-16:00 job, 17-23:00 bucatarie + weekend 8-22:00 bucatarie. Pasul urmator a fost sa renunt la job si sa ma dedic in totalitate bucatariei profesioniste. La scurt timp am devenit bucatar cu diploma, iar mai tarziu manager de restaurant.’’
Sfarsitul anului 2016 a insemnat efectiv lansarea proiectului Soft&Grace ce are ca obiectiv educarea si dezvoltarea pasiunii pentru gatit si formarea de noi bucatari. In urma experientei acumulate studioul Soft&Grace a fost dotat corespunzator pentru ca obiectivele sale sa fie atinse in cele mai profesioniste conditii.